Predčasnih volitev v naselju Kot, ne bo

Občinska volilna komisija Občine Lendava je že pred časom razpisala nadomestne volitve v svet Krajevne skupnosti Dolina pri Lendavi in v svet Krajevne skupnosti Kot. Te se bodo odvile le v Dolini, v Kotu pa jih ne bo.

Že v ponedeljek, 3. oktobra 2016 so začela teči vsa volilna opravila, ki so potrebna za izvedbo nadomestnih volitev v svete zgoraj omenjenih krajevnih skupnosti. Na dan 3. oktober sta v Krajevni skupnosti Dolina pri Lendavi 302 volilna upravičenca, v Krajevni skupnosti Kot pa 104 volilni upravičenci. Do 10.10., so politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani, lahko predlagali kandidate za člane volilnih odborov.

Po izvedeni 4. seji Občinske volilne komisije Lendava, ki se je odvila 21.10.2016, je postalo jasno, da se bodo predčasne volitve 13.11.2016 odvile le v naselju Dolina, saj za nadomestne volitve v Kotu ni bilo vložene prav nobene kandidature. Rok za vložitev kandidatur je bil namreč do 19.10.2016.

Število članov, ki se jih voli v posamezni krajevni skupnosti je določeno z Odlokom o določitvi števila članov sveta KS ter volilnih enotah za volitve članov v svete KS Občine Lendava. Tako se v svet KS Dolina pri Lendavi voli 5 članov. To so kandidati: Renata Horvat Kocon, Dejan Sobočan, Lenke Lázár, Sebastjan Soós in dr. Mihael Kasaš. V svet KS Kot bi se sicer volili trije člani.

 • leopard

  Prej so se grebli za funkcije. Le kaj je zdaj narobe, da se ne?

 • KS

  Balažek je Krajevnim skupnostim pobral ves denar. Denarja dobimo toliko, da plačujemo elektriko za vaški dom, pa za košnjo kakšnega jarka. Balažek bi najrajši vse KS ukinil “po kratkom postupku”, njemu vsi smetajo, važno mu je samo, da svojo rodbino futra. Zdaj je na vrsti familija Hozjan z Gaberja. Čas bi bil, da Balažeka ukinemo, ne pa gasilce in krajevne skupnosti.

  • Tomislav Hozjan

   KS, oprosti, kaj pa je dobila familija Hozjan iz Gaberja?

   • KS

    Damjan Hozjan, županov zet, direktor stolpa, prokurist podejtja Vedi, s super prihodki od lendavskih javnih zavodov.
    Daniela Hozjan, vodja ZKD Lendava.

    • Tomislav Hozjan

     Nisem vprašal kdo je dobil, ampak kaj je dobila “familija” Hozjan. Sicer jih je v Gaberju več (družin s priimkom Hozjan), tako da napiši katero “familijo” misliš. Ta dva, ki ju pa omenjaš nista iz iste družine in sploh nista v sorodu.

  • samopravim

   če kaj veš, prijavi pristojnim… brezveze je tak anonimno nekaj narod zavajati pa hujskati.. ali pa čakaš da policija to prebere in ukrepa ?

 • leopard

  Tomi. Ni dobila. KS je napisal, da je FH sedaj na vrsti. Torej bo dobila.