Pred nami znova sončni dnevi, a bodo lahko začinjeni z vročinskimi nevihtami

Minule dni se živo srebro nikakor ni približalo temperaturam, ki so značilne za vroče poletje. No, že ta teden bo slika drugačna, saj so pred nami znova tridesetice. Že včerajšnja nedelja se je začela s krasnim vremenom, a so se že dopoldne s severa nagnetli temni oblaki. Marsikje je za krajši čas stuširalo, a kaj večjega seveda ni bilo.
Najtopleje je seveda bilo na primorskem, toplo pa je bilo tudi v zgornjem toku reke Kolpe. Zahod Evrope se počasi segreva, le mrzli zahodni vetrovi iznad Atlantika, skrbijo za nekoliko nižje temperature, predvsem na britanskem otočju. Drugje po celini sicer temperature vztrajajo zgolj kakšno temperaturo nad dvajset stopinj Celzija. Minula noč pri nas je bila oblačna, na vzhodu Slovenije pa je pihal severni veter.

Največ sonca bo zjutraj v ljubljanski kotlini ter na Koroškem, Štajerskem in ob morju. Tam bo tudi najtopleje. V pokrajini ob Muri smo danes zjutraj izmerili petnajst stopinj Celzija, že dopoldne pa se bodo oblaki večinoma umaknili. Pred nami je sončni začetek tedna, a lahko oblake znova pričakujemo čez dan. Zapihal bo veter severnih smeri, kakšna ploha tudi ni izključena.

Naslednje dni se bo temperatura le zviševala. Jutranje temperature bodo se gibale med 12 in 16 stopinj Celzija, dnevne pa: V torek 28, sredo in četrtek 30, za tem pa znova rahli spust, petek in sobota 27 in 29 stopinj Celzija. Drugod po Sloveniji bodo namerili med 25 in 27. Z višjimi temperaturami se bo povečala tudi možnost popoldanskih vročinskih neviht. Te bodo pogostejše prav ob koncu tedna.