Pred nami vetrovni petek in sončno-oblačen vikend

Veter se, kot kaže, le ne želi posloviti. Zapihalo bo namreč tudi danes. Današnjo noč se je nad našimi kraji pooblačilo, ponekod po državi pa so se pojavile tudi plohe ali nevihte. Veter bo v noči na soboto oslabel.

Današnje jutro je ponekod že zapihal severni veter, nad nami pa se je zjasnilo. Najnižje jutranje temperature so bile od -2 do 5 stopinj Celzija. Danes dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa v notranjosti Slovenije delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in lahko bodo nastale kratkotrajne manjše plohe. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki se bo zvečer na Primorskem obrnil v burjo, v noči na soboto pa oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17 stopinj C.

Opzorilo: Danes zjutraj je prehodno zapihal močan severni veter, ki bo predvsem vzdolž Karavank in Kamniško Savinjskih Alp v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Nato bo prehodno oslabel in se spet okrepil sredi popoldneva ali proti večeru. Takrat bo v večjem delu severne in vzhodne Slovenije ter ponekod v višjih legah v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 90 km/h.

Jutrišnji dan bo sončno-oblačen. Veter bo ponehal. V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem na vzhodu občasno tudi pretežno oblačno.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo počasi slabi. Topla fronta je od severozahoda dosegla Alpe in bo čez dan oslabljena prešla Slovenijo. Od severozahoda priteka k nam v višinah bolj vlažen in toplejši zrak.