Pred nami temperature nad ničlo

Po več kot mesecu in pol se bodo temperature končno dvignile nad ničlo. V pokrajini ob Muri bomo danes popoldne izmerili kar devet stopinj Celzija, kar bo po dolgem času pravi balzam za tiste najbolj “zamrznjene.”

Danes zjutraj smo se zbudili v povsem poledenelo jutro. Največ preglavic je led povzročal voznikom, botroval pa je tudi številnim padcem, tudi takim za katere so bili primorani poskrbeti zdravniki. A če smo se včerajšnji dan hudovali nad vremenom in ledom, bomo danes in nekaj prihajajočih dni lahko bistveno boljše in toplejše volje, saj se bodo temperature dvignile krepko nad ničlo.

Zapihal bo jugozahodnik

Danes bo sicer nekoliko oblačno, na Primorskem in Notranjskem megleno, na severovzhodu se bodo popoldne oblaki trgali. Zapihal bo jugozahodnik. Predvsem v zahodni in deloma južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne ali zvečer okrepile in se prehodno lahko občasno pojavljale tudi v osrednji Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju in na vzhodu do 11 stopinj C.

Tudi jutri bo večinoma oblačno, padavine se bodo pojavljale predvsem v zahodnih in južnih krajih. Na vzhodu se bo oblačnost lahko prehodno trgala. Še bo pihal jugozahodnik. V soboto bo v zahodni polovici države še nekaj padavin, drugod pa bo suho. Veter bo nekoliko oslabel. Na vzhodu bo občasno sončno. V nedeljo bo zjutraj oblačno s padavinami predvsem v južni polovici države. Čez dan se bo prehodno zjasnilo.

Vremenska slika

Nad Atlantikom in zahodno Evropo je obsežen ciklon z vremenskimi frontami, naši kraji pa so še na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Črnim morjem. Oslabljena vremenska motnja se počasi pomika tudi nad osrednji Balkan. Z jugozahodnikom doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak.