Pred nami temperature do dvajsetice

Minuli vikend je bil zaznamovan po premiku ure, ter po temperaturah do petnajstih stopinj Celzija. Teden, ki je pred nami, nam bo prinesel še toplejše vreme in temperature do dvajsetice, sredi tedna in čez vikend pa bodo dvajsetico celo presegle.

Premik ure, sončno vreme s temperaturami do petnajst stopinj Celzija ter nekaj vetra, je opis minulega vikenda. Marcu so dnevi šteti, dnevi pa so šteti tudi nizkim temperaturam, saj nas bodo sončni žarki ta teden razvajali s temperaturami do dvajsetice, v sredini tedna ter čez vikend pa bodo kot kaže temperature dvajsetico celo presegle. Sprememb bo deležna tudi noč, saj bo tudi takrat vedno topleje.

“Danes bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa vzhodnik. Proti večeru bo veter ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem od 1 do 6, najvišje dnevne od 13 do 16, na Primorskem do 19 stopinj C,” so za današnji dan zapisali pri Arsu. V torek in sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo še hladno in ponekod bo zlasti v torek slana, čez dan pa bo postopno topleje. V četrtek se bo prehodno nekoliko pooblačilo.

V naših krajih bodo, kot (zaenkrat) kaže, dnevne temperature v sredo, petek in soboto presegle dvajset stopinj Celzija (ustavila se bo pri okrog triindvajsetih), med tem, ko bo temperatura ponoči in zjutraj med dvojko in šestico. Današnja in še jutrišnja jutranja temperatura se bo ustavila pri ničli.

Za oslabljeno hladno fronto se nad Alpami in severnim Balkanom od severa krepi območje visokega zračnega tlaka. K nam od severovzhoda doteka hladnejši in bolj suh zrak.