Pred nami temperature do 24 stopinj, vodnatost rek se bo povečala

Že včeraj pozno popoldan so naše kraje izdatno namočile padavine, napoved o nevihtah pa se je uresničila predvsem na goričkem, kjer je največ težav povzročalo obilno deževje. V prihodnjih dneh temperature 24 stopinj Celzija ne bodo presegle, lepše bo znova za vikend.
Po lepem, sončnem in hkrati vročem vremenu so nas včeraj pozno popoldan dosegle prve padavine. Te so najizdatnejše bile na območju Goričkega, pri nas pa je padalo “za eno dobro zalivanje,” bi lahko rekli. Tudi danes bo oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo v vzhodni Sloveniji. ARSO je med drugim včeraj pozno popoldan izdal opozorilo pred nevarnostjo poplav v Prekmurju, kar se je že izkazalo za pravilno, danes in v prihodnjih dneh pa se bo po vsej državi povečala tudi vodnatost rek.

V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Ozračje nad nami bo razmeroma vlažno in nestabilno. Nadaljevalo se bo nestalno vreme s plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 24 stopinj Celzija. Jutranje temperature bodo se vsaki dan tega tedna ustavile pri šestnajstici. Danes sicer še lahko pričakujemo občasne padavine.

V torek in sredo bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Nad vzhodno Evropo in Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Južno od nas se proti vzhodu pomika višinsko jedro hladnega zraka.