Pred nami temperature do 20 stopinj Celzija, za vikend bi jih lahko izmerili tudi 25

Do meteorološkega poletja nas loči še slab mesec dni. V minulih dneh smo prav prijetno uživali ob ugodnih dnevnih temperaturah, te pa se bodo nadaljevale še čez celoten teden. Noči so še vedno sveže. Za vikend bi lahko izmerili tudi 25 stopinj Celzija.
Minuli vikend, ob prazniku dela, smo v naših krajih bili deležni tako sonca, kakor tudi oblakov. Nekaj dežnih kapelj je padlo soboto noč, nedeljsko jutro je bilo nekoliko hladno. Temperature so bile okrog 7 stopinj Celzija. Jutra s približno takšno temperaturo bodo sicer na sporedu celoten teden, najtoplejše jutro bo, kot kaže, prihajajočo soboto, ko bo prijetno toplo tudi popoldan. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 24-25 stopinj Celzija, čez teden pa se bodo gibale med 16 in 20 stopinjami Celzija.

Danes bo sončno, predvsem popoldne občasno zmerno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V sredo bo pretežno jasno. Po prehodu hladne fronte se je nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam nekoliko hladnejši in postopno bolj suh zrak.