Pred nami teden s temperaturami do 20 stopinj Celzija

Po tem, ko smo minuli vikend uživali na temperaturah tudi do 27 stopinj Celzija, bo v tednu, ki je pred nami, dnevna temperatura padla in se ustalila pri okrog dvajsetih stopinjah Celzija. Jutra bodo bistveno bolj sveža kot do sedaj, temperature se bodo gibale do 10 stopinj Celzija, danes, v sredo in v četrtek pa lahko pričakujemo nekaj dežnih kapelj.
Zvečer in ponoči so se krajevne padavine z nevihtami prehodno razširile nad večji del države. Današnje jutro so občasno še možne krajevne padavine, še danes lahko nastanejo tudi posamezne plohe. Jutri bo deloma jasno z visoko koprenasto oblačnostjo, zjutraj je moč po nekaterih nižinah pričakovati meglo. V sredo kaže na spremenljivo oblačno vreme, dopoldne bo suho, popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne padavine. V četrtek se bo po pretežno oblačnem jutru, čez dan delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter.

V noči na četrtek nas bo od severozahoda predvidoma prešla vremenska motnja, ki bo prinesla nekoliko hladnejši in bolj suh zrak nato pa se bo pri nas prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto in nedeljo postopno slabel. Trenutno kaže na frontalni prodor severno-atlantske zračne mase nad zahodno Evropo, ki se bo bližala tudi našim krajem. V četrtek kaže, da se bodo po oblačnem jutru oblaki čez dan trgali. Moža bo še kakšna ploha. Nekoliko se bo ohladilo. Od petka do nedelje kaže na suho vreme. Nekoliko topleje bo, v nedeljo bo zapihal veter južnih smeri.

Glavni alergen v zraku ostaja cvetni prah ambrozije. V nižinah in v Primorju bo obremenitev zelo nizka, srednje visoke vrednosti pričakujemo v panonskem svetu. Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu drugih vrst rastlin se zaključuje. Prisotna bodo zrna trav, trpotca, metlikovk in koprivovk, obremenitev bo prenizka, da bi izzvala simptome alergijske bolezni.