Pred nami teden nižjih temperatur

Po precej vroči soboti in nekoliko zmerni nedelji in po tem, ko je včerajšnji dan minil v znamenju dežja in vetra, je pred nami teden nižjih temperatur. Dnevne se ne bodo dvignile višje od 23 stopinj Celzija.
Včeraj popoldan se je ozračje ohladilo. Nebo so prekrili temni oblaki, poleg dežja pa smo bili deležni še vetra. Ta sicer pri nas ni povzročal preglavic kot drugod po Sloveniji, nekaj težav je povzročil le v Bodoncih, ko so zaradi porušenega drevesa bili primorani intervenirati gasilci. Ozračje se je prijetno ohladilo in tako bo ostalo tudi čez celoten teden, ki je pred nami.

Že sicer pa je srednjo Evropo in Alpe zajela vremenska fronta. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi k nam doteka vlažen in nestabilen zrak. Današnji ponedeljek lahko pričakujemo padavine. Pooblačilo se bo okoli poldneva, dnevne temperature ne bodo presegle 22 stopinj Celzija. Najtopleje bo v petek in soboto, ko jih bomo izmerili 23, jutranje temperature pa se ne bodo dvignile nad 13. Že sicer pa bodo večino tedna nebo prekrivali oblaki.