Pred nami sončni dnevi z nekoliko oblačnosti, temperature nad dvajsetico

Naši kraji so bili vse do konca tedna na ali v bližini stika dveh zračnih mas – toplejše sredozemske in hladnejše polarne zračne mase. Medtem ko je v višinah vztrajal jugozahodnik, je pri tleh občasno zapihal hladnejši severovzhodni veter. Ohladilo se je v četrtek zvečer in v noči na soboto, a so pred nami že precej bolj prijetne temperature.
Ledeni možje so mimo, mimo je tudi Zofka, ki pa ni bila pretirano mokra. Po rahli ohladitvi v soboto in v četrtek, bodo dnevi, ki so pred nami, prijetnejši. Iznad zahodne Evrope se namreč nad srednjo Evropo in zahodni Balkan širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka z zahodnimi vetrovi postopno toplejši zrak, kar se bo poznalo na temperaturah. Jutranje temperature se bodo gibale med 10 in 13 stopinj Celzija, dnevne bodo šle čez 20 -te bodo med 20 in 25 stopinj Celzija. Najtoplejša dneva tedna bosta prihajajoči petek in sobota, ko jih bomo izmerili 25. Poudariti je potrebno, da nebo ne bo povsem brez oblačka. Možnih bo nekaj kapelj. Predvsem se bo ta možnost povečala v torek.

Danes bo torej sončno z občasno povečano oblačnostjo, le v jugovzhodni in osrednji Sloveniji bo zjutraj in dopoldne pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer krepila. V torek se bo od juga oblačnost povečala, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. V sredo bo suho vreme, še bo vetrovno.