Pred nami prekmurski derbi, v Lendavo prihaja ekipa iz Beltincev

Pred nami je sedemnajsti krog druge državne lige. Nogometaši so že pošteno zakorakali v drugi del prvenstva, pred Lendavčani pa je tokrat prekmurski derbi, saj pod lendavske griče prihaja ekipa iz Beltincev. Modro-beli so se proti Beltincem že pomerili in sicer v drugem krogu, ter srečanje izgubili. Sledi jutri revanš?
Lendavska Nafta 1903 jutrišnjo soboto nadaljuje drugoligaški ples. Ljubitelji nogometa bodo sicer jutri deležni kar sedmih srečanj, v nedeljo pa bo odigrano le eno srečanje. V Lendavo tokrat prihaja ekipa iz Beltincev, ki je modro-bele na domačem terenu v drugem krogu prvenstva premagala z rezultatom 1:0. Lendavčani takrat niso posebno blesteli, gledalci pa so v tamkajšnjem športnem parku gledali precej enakovredno igro obeh ekip. Modro-beli bodo tako jutri imeli priložnost žuto-plavim vrniti milo za drago, a je potrebno vedeti, da je beltinska ekipa kakovostna in da zelo rada preseneti. Dokaz je zadnje srečanje Beltincev in Gorice, ko so se Primorci iz zibelke Prekmurja vrnili s spuščenimi glavami.

Četa Radovana Karanovića je sicer izrazito domača ekipa, saj je z osmih gostovanj prinesla le dve točki, iz Lendave pa so neporaženi šli le Brici. Beltinci se nahajajo na dvanajstem mestu prvenstvene tabele, Lendavčani na četrtem, a bi z malo poguma, glede na izkupiček zadnjega obračuna, danes bili drugi. Statistično gledano je Nafta 1903 boljši nasprotnik, nekaj grenkega priokusa pa prihaja iz začetka letošnje sezone, ko so modro-beli v Beltincih izgubili. Beltinčani v Lendavo prihajajo v popolni postavi, med tem, ko bodo Lendavčani nastopili brez Roka Pirtovška. Ta nima pravice do nastopa zaradi bere rumenih kartonov. Srečanje si bo med drugim moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na prvem programu SportKluba.