Pred nami pomladne temperature. Prave zime še ni na vidiku

Prave zime, kot kaže, še ni na vidiku. Temperature danes in v prihajajočih dneh bodo kar pomladne in se bodo povzpele celo krepko čez desetico. Že danes bomo recimo namerili kar petnajst stopinj Celzija, kar je za januar precej neobičajno.
Naslednje dni nas čaka toplejše vreme. Predvsem na vzhodu Slovenije bodo temperature skoraj spomladanske, kar bo zelo ugajalo zvončkom in trobenticam. V Prekmurju, na Štajerskem in Dolenjskem se bodo dnevne temperature jutri gibale med 10 in 13 °C, čez vikend pa večinoma med 13 in 16 °C.

Več oblakov bo proti zahodu Slovenije, kjer bodo temperature nekoliko nižje. Tam bo občasno tudi rahlo deževalo. Živo srebro se bo v zahodni in osrednji Sloveniji večinoma gibalo med 6 in 12 °C, ob morju med 11 in 14 °C. Največ sončnih žarkov bo prisotnih v Beli Krajini ter na severovzhodu Slovenije. Ničta izoterma se bo dvignila malo nad 2000 m nadmorske višine, zato se bo tudi sneg v hribih začel taliti.

V nedeljo je moč pričakovati nekaj dežnih kapelj

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine. V nedeljo bo vzhodnih krajih še nekaj sonca. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Razmeroma toplo bo. V noči na torek se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi.