Pred nami, kot kaže, prvi letošnji vročinski val

Če so do sedaj temperature nad 30 bile prej izjema kot pravilo, se bo to v prihajajočih dneh precej spremenilo. Pred nami je prvi vročinski val, ki bo živo srebro dvignil vse tja do 33 in celo 34 stopinj Celzija. V sredo in v četrtek je moč pričakovati vročinske nevihte.
V tem tednu bomo, kot kaže, deležni prvega vročinskega vala. In kdaj sploh govorimo o vročinskem valu? O njem govorimo, ko se najvišja dnevna temperatura vsaj tri dni zapored povzpne nad 30 stopinj Celzija. In tako bo tokrat. V prihajajočih dneh bomo izmerili temperature nad tridesetico, saj se bo višinsko jedro nad Balkanom pomaknilo proti jugovzhodu, kar bo omogočilo toplejšemu zraku, da se bo iznad zahodne Evrope premaknil bolj proti nam. Jutranje temperature bodo se gibale med petnajstimi in sedemnajstimi stopinjami Celzija.

V sredo in četrtek možne vročinske nevihte!

V prvi polovici tedna bomo beležili temperature okrog tridesetice ali nekaj stopinj višje. Predvsem v sredo in četrtek pričakujemo nekaj več vročinskih neviht. Od petka dalje bo predvidoma popoldanskih vročinskih neviht manj, temperatura pa se bo še dvignila za nekaj stopinj. Najbolj vroče bo predvidoma na Goriškem, v Osrednji Sloveniji ter na jugovzhodu, kjer se bo lahko segrelo do/prek 35 stopinj. V naših krajih do 33 ali 34 stopinj Celzija.