Pred nami jutra s temperaturami pod lediščem

Po državi smo se včerajšnji dan zbudili v zelo mrzlo jutro: marsikje je bilo najhladnejše po januarju 2019 ali celo februarju 2018, navajajo na agenciji za okolje. Podobne temperature bomo izmerili tudi čez vikend, pa tudi v začetku prihodnjega tedna. Nad severno Evropo je ciklonsko območje. Ob severozahodnih višinskih vetrovih nas je včeraj zvečer prešla topla fronta, danes zjutraj pa hladna.
Kot kaže se trenutno nahajamo v pravi zimi, kot smo je bili vajeni pred leti, vsaj kar se temperatur tiče. Snega sicer ni, novozapadlega bi lahko bilo le za vzorec, nizke temperature pa imamo predvsem v jutranjih urah. Danes zjutraj smo se prebudili v spremenljivo oblačno jutro s kratkotrajnimi snežnimi plohami, nato se bo zjasnilo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. V petek bo pretežno jasno, veter bo oslabel. Od petka do nedelje bo pretežno jasno z mrzlim jutrom. V ponedeljek se bo oblačnost povečala, v torek in sredo pa se bo povečala tudi verjetnost za padavine, mraz bo popustil, še navaja agencija za okolje na spletni strani.

Jutranje temperature se bodo od danes pa do ponedeljka gibale med -5 in -7 stopinj Celzija. Temperature rahlo nad ničlo bomo beležili vse do petka, v soboto bomo izmerili nič stopinj, v nedeljo -1. V ponedeljek rahlo nad ničlo. Danes in jutri bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje večine ljudi ugoden, le vremensko najbolj občutljivi bodo občasno imeli manjše vremensko pogojene težave. Vrednost UV indeksa bo zelo nizka. Ob jasnem vremenu bo sredi dneva dosegel vrednost okoli 1.