Pred nami je že 40. izvedba prireditve Lendavska trgatev!

Z jutrišnjim dnem se v našem mestu zaključuje tretji festival Vinarium. Zaključil se bo s prireditvijo Lendavska trgatev, ki bo postregla s tradicionalno povorko po Glavni ulici, za tem bo sledil folklorni festival na odru pred hotelom Cubis in zaključna zabava z dvema ansambloma: Hišnim ansamblom Avsenik ter kasneje s Poskočnimi muzikanti.
5. Festival Vinarium bo jutrišnjo soboto, 7. septembra, zaključila že 40. Lendavska trgatev. Etnološko-kulinarična prireditev bo s pestrim celodnevnim programom, bogato kulinarično ponudbo in odličnimi lendavskimi vini tokrat potekala v mestnem jedru s povorko ob 11.00 uri ter na odru pred hotelom Cubis.

Pričetek dogajanja v dopoldanskih urah

Ob devetih dopoldan bo na Glavni ulici najprej zadonela godba na pihala, od 11. do 13. ure bo tradicionalna povorka s slikovito predstavitvijo domačih običajev in tradicionalnih vinogradniških opravil, ki jih bodo prikazali predstavniki okoliških krajevnih skupnosti, domačih in tujih društev ter vitezi vina.

Po povorki bo od 14.00 ure naprej potekal Folklorni festival na odru pred hotelom Cubis. Prav tako pa se bo po že po povorki odvijalo dogajanje na Mlinski ulici s kulinarično ponudbo na “Kulinarični ulici,” pred hotelom Cubis pa se bo odvijal sejem rokodelstva. Že sicer pa bo od 9.00 ure dalje potekala mini likovna kolonija v lendavskem parku ter animacija za otroke. Knjižnica Lendava pripravlja od 13.00 ure naprej Pravljično dvorišče za otroke.

Prireditev

Tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev se odvija v začetku septembra na različnih lokacijah v mestu. Lendavska trgatev je praznik vinogradnikov, ki prepriča s pestrim celodnevnim programom in bogato kulinarično ponudbo, z bogračem, langošem, pereci pa tudi ribami – seveda pa ne gre brez odličnih lendavskih vin. Tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš je prava paša za oči, kulturna dediščina v pesmi in plesu očara ljubitelje folklore, ne manjka pa tudi animacije za otroke in zabave pozno v noč.