Pred nami je začetek Pomurske košarkarske lige

Leto je spet na okoli, jesen je tu in s tem čas, da se ponovno začne akcija pod obroči Pomurske košarkarske lige, ki bo letos doživela že svojo 29. izvedbo. Prvi dvoboji se bodo odvili že ta vikend. Lendavčani potujejo v Beltince.
Vsak dan smo bližje začetku nove košarkarske sezone, saj nas do prvih metov ločita le še slaba dva dneva. Spomnimo: Lanskoletni zmagovalci, Sobočani, so tekmovanje zaključili z 22 točkami, na drugem mestu so bili Beltinčani, s točko manj, na tretjem mestu Ljutomerčani z 18 točkami, na četrtem mestu Lendavčani s 17 točkami in na petem mestu Bistričani z 12 točkami.

Lansko sezono je torej v tekmovanju skupno nastopalo pet ekip, letošnjo sezono pa se obeta sprememba, saj bo v močni konkurenci svoje moči merilo 6 ekip. To so KD Bistrica, KD Sobota, KK Beltinci, KK Lindau, PŠK Ljutomer in KK Ljutomer. Kot ste najbrž opazili, imajo Ljutomerčani letos dve košarkarski ekipi in že v prvem krogu se bo odvil prleški derbi, ko se bosta med seboj pomerili obe ljutomerski ekipi.

To seveda ni vse. Že v drugem krogu se bo odvil derbi Lendavčanov in Sobočanov. Naslednji vikend se bodo namreč Lendavčani odpravili na gostovanje v Mursko Soboto, kjer je moč pričakovati precej napeto srečanje. Tudi v prvem krogu se bodo Lendavčani odpravili na gostovanje in sicer v Beltince.

Lendavsko ekipo, ki letos tekmuje pod imenom KK Lindau HTS Lendava, bodo zastopali naslednji košarkarji: Matej Čeke, Dušan Frančič, Teo Cilar, Dejan Zrna, Saša Kuk, Tomas Hozjan, Gorazd Horvatič, Sandi Horvatič, Mladen Tkalec, Tvrtko Balaž, Aleš Sijarič, Robert Novak, Beno Gönc, Saša Srnec, Stanko Tuksar, Denis Rantaša in Lucijan Sobočan.

Letos barv Lendave ne bodo branili Grega Guld, Klemen Svetko, Tomislav Magdalenič in Sašo Pamič. Kot zanimivost naj dodamo še, da za Lendavo igrata tudi dva igralca iz Hrvaške, Saša Srnec in Stanko Tuksar