Pred nami dva dneva sonca, v soboto bo mokro

Že nekaj dni zapored nas prav prijetno božajo sončni žarki, pa tudi noči in jutra so že veliko bolj prijetna kot prej. Še danes in jutri bodo temperature že skorajda poletne, v soboto sledi rahla ohladitev in dež.

Danes ponoči je bilo jasno. Včeraj čez dan smo izmerili okrog 24 stopinj Celzija, zjutraj smo namerili 12 stopinj. Danes bo pretežno jasno, ponekod bo pihal šibak veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija. Konkretno pri nas, bomo izmerili 26 stopinj, jutro pa bo nekoliko hladneje kot včeraj. Živo srebro se bo ustavilo pri devetki.

V petek bo še topleje. Zgodnje jutranje temperature bodo 11 stopinj Celzija, popoldne pa se bodo dvignile do 28 stopinj Celzija. Se pa bo v popoldanskih urah nekoliko pooblačilo, a do večera predvidoma padavin še ne bo. Pihal bo jugozahodni veter, že drugače pa bo dan pozneje.

Jutranje temperature v soboto ne bodo nič drugačne kot minule dni, a bo že v noči na soboto pričelo deževati. Dnevne temperature bodo do 21 stopinj Celzija, pričakovati pa je moč tudi nevihte. V nedeljo zjutraj bo še deževalo, čez dan pa bodo padavine povečini ponehale, delno se bo zjasnilo. V nedeljo bodo dnevne temperature za še dve stopinji nižje, v naslednjih dneh pa bodo temperature znova vse višje.

Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam razmeroma topel in suh zrak.