Pred drugoligaši druga polovica prvenstva, Nafta 1903 odhaja v Brežice

Drugoligaši prihajajoči vikend odpirajo drugo polovico prvenstva. Prvouvrščeni Koprčani bodo v nedeljo gostili Krko, drugouvrščeni Goričani jutri odhajajo v Beltince, modro-beli pa, prav tako jutrišnjo soboto, odhajajo v Brežice.
Tudi lendavska Nafta 1903 se jutrišnjo soboto podaja v drugo polovico prvenstva. Lendavčani se po uvrstitvi v polfinale slovenskega pokala tokrat podajajo v Brežice, kjer jih že čaka nova preizkušnja v ligaškem tekmovanju. Trenutno samozavestna Nafta 1903 se bo pomerila proti predzadnje uvrščeni ekipi, kar pa ne pomeni, da bo srečanje enostavno. Ekipe iz dna lestvice vedo zelo dobro presenetiti in hkrati tudi odščipniti kakšno točko, a dejstvo je, da je prav vsaka točka Lendavčanom trenutno izjemno pomembna.

Po odličnih rezultatih v ligaškem in pokalnem tekmovanju se bodo Lendavčani v Brežice vsekakor podali z veliko samozavesti. Srečanje bo poleg vsega zanimivo tudi zaradi dejstva, da na klopi sedi Simon Sešlar, Celjan, ki je pred meseci v Lendavi deloval ob boku takratnega trenerja Franca Fridla in ki precej dobro pozna tokratnega nasprotnika. In kaj kaže statistika? Odkar ekipi tekmujeta v istem rangu tekmovanja, sta se skupno srečali že petkrat. Nafta 1903 je dosegla tri zmage, preostali dve srečanji sta se zaključili z delitvijo točk.

Lendavska Nafta 1903 bo tudi tokrat nastopila v popolni postavi, kar pa ne gre trditi za domače, ki bodo v svoji vrsti, zaradi prejetega rdečega kartona, pogrešali Petara Dodiga. Za Nafto 1903 se torej končuje naporen teden, saj bo jutrišnje srečanje že tretje v sedmih dneh. Glavni delilec pravice bo na jutrišnjem srečanju, ki se bo pričelo ob 14.00 uri Dejan Balažič, stranska sodnika pa bosta Dejan Povšnar in Dejan Švarc. Delegat na srečanju bo Igor Drnovšek. Za konec naj dodamo še, da v sedemnajstem krogu prvenstva v Lendavo prihajajo Beltinci.