Praznovali ob prejemu novega kombiniranega vozila

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je pred kratkim, po dolgem času pridobivanja sredstev, končno lahko kupilo novo kombinirano vozilo, ki bo članom društva, ki jih je 80, služilo za prevoze na rehabilitacije, zdravljenja in podobno.

“Življenje nas skozi trpljenje uči in oblikuje, da cenimo lepe trenutke, ki jih prinaša”. To je misel njihove najstarejše članice Hari Jolande, ki je na vozičku že več kot 50 let. In prevzem novega kombiniranega vozila je prav gotovo prijeten dogodek ob katerem se vsi veselimo, a pot do njega ni bila vedno lahka. Pa vendar so ga dočakali.

Pred dnevi je namreč na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije potekala slavnostna otvoritev novega kombiniranega vozila s slavnostnimi govorniki, gledališkim nastopom upokojenk iz Bakovcev, pevskim nastopom članov pevskega komornega zbora DPPP in blagoslovom vozila.

Ob prihodu na društvo je vsak obiskovalec prejel majhno pozornost v obliki srčka na katerem je ptiček. Simbol ptička in simbol srčka sta namreč prepoznavna znaka našega društva in ponazarjata simboliko misli: “Ptiček živi v ljubezni, a ne more poleteti”. Z novim kombiniranim vozilom, pa bo lahko marsikam poletel.

V pozdravnem nagovoru je predsednik društva Stanko Novak pozdravil zbrane na svečanem dogodku ter jim približal zavest, da nesreča nikoli ne počiva in že manjša nepazljivost ali splet okoliščin lahko pripelje do tega, da preostanek življenja spremljamo iz invalidskega vozička. Naloga društva je izvajanje tistih programov, ki posamezniku lajšajo posledice takšnih dogodkov in mu pomagajo izboljšati kvaliteto življenja na vozičku. Prav tako je poudaril kako velik pomen ima program prevozov za naše člane in še bolj, kako pomembna je nova pridobitev, ki je tudi razlog za tokratno svečanost. Ob koncu nagovora se je vsem donatorjem zahvalil za njihovo finančno pomoč, s katero so se uresničile dolgoletne sanje našega društva.

V svojih nagovorih sta zbrane pozdravila tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in podpredsednik ZPS Damjan Hovnik.

Na slavnostni otvoritvi novega kombiniranega vozila so društveni pevci komornega pevskega zbora DPPP pod vodstvom mentorice Valerije Šomen pripravili zanimiv program. Zapeli so stare ljudske pesmi, ki so značilne za posamezne slovenske regije. S tem so nam želeli pokazati, kako veseli so nove pridobitve, s katero bodo lahko potovali po Sloveniji in tudi drugod. Na cimbalah jih je spremljal gospod Darko Kržanko, na čelu in klaviaturah pa Valerija Šomen. Svoj delček v mozaiku so prispevale tudi upokojenke iz Bakovcev, ki so zbranim pripravile zanimiv in komičen skeč. Predsednik društva Stanko Novak in župan MOMS dr. Aleksander Jevšek sta prerezala trak in tako slavnostno odprla novo kombinirano vozilo. Da pa bodo poti z njim varne, pa je ob koncu kulturnega programa sledil blagoslov vozila, ki sta ga izvedla duhovnika gospod Goran Kuhar in gospod Leon Novak. Sledila je zahvala vsem donatorjem ter slavnostno kosilo in prijetno druženje še vso popoldne.