Prava mala senzacija v Radomljah

Drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico prvenstva. Konec tedna se ni iztekel po željah vodilne dvojice, saj je Bravo pokleknil pri tretjem Taboru, Nafta pa je prekinila niz radomeljske neporaženosti.
Lendavska Nafta 1903 se je tokrat, v 16. krogu druge državne lige v gosteh pomerila proti ekipi Radomelj. Srečanje se je v hladnem vremenu odvilo pred okrog 250 gledalci, za oba zadetka pa je bil odgovoren nihče drug kot hitri in predvsem natančen Marko Roginić. Oba zadetka je ekipa iz Lendave dosegla v drugem polčasu.

Radomlje so nazadnje izgubile v četrtem krogu, zatem pa so varovanci Nermina Bašića remiju dodali kar deset zmag. Serija se je končala v obračunu z Lendavčani, ki so “mlinarje”premagali že v prvem krogu. Nedeljski junak Lendavčanov je bil Marko Roginić. Prvi strelec lanskega prvenstva je prvič udaril v 66., drugič pa sedem minut kasneje. Pri Nafti so se po treh porazih na zadnjih štirih tekmah razveselili sedme zmage, a so modri ostali na sedmem mestu lestvice.

Radomljani so tokrat pogrešali Gašperja Trdina, Nafta 1903 pa je srečanje odigrala brez Dina Cvrtile, ki je avgusta odločil obračun v Lendavi. Če smo do sedaj pisali, da so Lendavčani imeli veliko težav predvsem v realizaciji, je tokratno srečanje ekipo pokazalo v bistveno drugačni luči. Najtrdnejša obramba in najučinkovitejši napad tokrat nista bila uspešna.

Nafta 1903 – Kalcer Radomlje 0:2

0:1, Marko Roginić, 66. min
0:2, Marko Roginić, 73. min