Pozor! Prevaranti spet na delu, tokrat obljubljajo božičnico

Finančna uprava opozarja, da je v minulih dneh izvedela za več poizkusov goljufije. Po telefonu se namreč klicatelji lažno predstavljajo za uslužbence Finančne uprave in davčnim zavezancem, predvsem starejšim, lažejo, da jim bo država nakazala božičnico.
Finančna uprava RS je v zadnjih dneh ponovno zaznala več primerov poskusov goljufive prakse, kjer se osebe lažno predstavljajo za uradne uslužbence Finančne uprave RS in obljubljajo nakazilo božičnice proti vnaprejšnjemu plačilu določenega zneska na roke oziroma poplačilu domnevnega dolga do Finančne uprave RS.

“Na finančni upravi smo bili s strani zavezancev te dni večkrat obveščeni o sumljivih klicih goljufov. Ti se zavezancem predstavljajo kot uslužbenci Finančne uprave RS. Po telefonu prevaranti zavezancem lažejo, da jim bo država nakazala božičnico, če najprej plačajo davke (500 evrov). Po denar pridejo celo k ljudem domov. Opozarjamo, da gre za goljufijo,” pojasnjujejo na Finančni upravi RS.

Zavezancem svetujejo previdnost pri komunikaciji z neznanimi osebami, tudi kadar se izdajajo za uradne osebe in naj ne nasedajo lažnim obljubam. Če prejmete opisan sumljiv klic, se lahko obrnete na najbližji finančni urad ali o tem obvestite policijo.