Pozor! Na območju Prekmurja se neznanci lažno predstavljajo, da so uslužbenci Elektra Maribor

Na območju Prekmurja se, kot opozarja distributer električne energije, znova pojavljajo neznanci, ki uporabnike želijo prepričati, da so uslužbenci omenjenega podjetja. Iznajdljivi goljufi tako želijo napolniti svoje žepe in denarnice zlasti na račun naivnih državljanov, a pogosto tudi na račun nevednosti preprostih ljudi.
Dejstvo, da so goljufi iz dneva v dan vse bolj iznajdljivi in inovativni ter, da vedno skušajo najti možnost kako na lahek način priti do zaslužka, se znova potrjuje tudi v dneh. Iz Elektra Maribor namreč sporočajo, da so v minulih dneh zaznali ponoven pojav nepoštenih poslovnih praks, v smislu zavajanja uporabnikov oziroma lažnega predstavljanja. “Elektro Maribor v skladu s svojim poslanstvom in vrednotami s svojimi uporabniki gradi pošten in partnerski odnos. Stremimo k temu, da so naši uporabniki osveščeni. Naše uporabnike bi želeli opozoriti na možnost ponovnega pojava prevar in jih seznaniti o načinu ukrepanja v takšnih primerih,” so sporočili.

Bodite previdni!

“Priporočamo posebno previdnost. V primeru dvoma v identiteto osebe vsekakor predlagamo, da se zahteva identifikacija osebe. Ne podpisujte listin, ki vam jih nepooblaščene osebe izročajo v podpis. Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo. Odjemalce prosimo, da nas o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov info@elektro-maribor.si, na brezplačno telefonsko številko 080 2101 ali na drug primeren način,” so še sporočili iz Elektra Maribor.

Kaj lahko pričakujete, če vas obišče lažni elektrikar?

Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni torej pri Elektro Maribor, želijo neznanci vstopati v stanovanja, “preverjati elektriko” in pridobivati podatke o števcu oz. električnem priključku. Od vas zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije ter pregled električnega števca. Prepričujejo vas v podpisovanje pogodb oz. aneksov ter na vašem domu želijo opraviti anketo. V primeru, da ne podpišete pogodbe, zagrozijo, da boste v tem primeru deležni slabše storitve, v kolikor bodo težave z omrežjem, grozijo z odklopom in v primeru, da odklonite sodelovanje, neznanci postanejo nemirni in nespoštljivi.