Požar v Ljutomeru je bil podtaknjen

Preiskava  velikega požara v ljutomerski industrijski coni 8.6.2017, v katerem je do tal pogorelo podjetje za predelavo odpadnih sveč in katerega je gasilo čez 250 gasilcev je pokazala, da je požar bil podtaknjen.
Z ognjem, ki je 8.6.2017 zvečer zajel 2.000 kvadratnih metrov veliko halo podjetja za predelavo odpadnih sveč v ljutomerski industrijski coni, se je vse do drugega dne zjutraj borilo čez 250 gasilcev. Poleg gasilcev so svojo pomoč nudili še člani civilne zaščite, zdravstveno osebje, policisti in številni drugi. Nekateri indici so že v začetku kazali, da bi požar lahko bil podtaknjen, to pa je sedaj postalo tudi potrjeno.

“V zvezi s požarom v obrtni coni v Ljutomeru dne 8.6.2017 so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Požiga po 222/I členu KZ-1. Kriminasti nadaljujejo z zbiranjem obvestil,” je včeraj za medije zapisala tiskovna predstavnica PU Muska Sobota, Suzana Rauš.

Preiskovanje požara je sicer ena najbolj zahtevnih oblik preiskovanja, ki jih morajo obvladati policisti, kriminalisti in forenziki, saj preiskovanje požarov zahteva širšo paleto znanja in izkušenj.