Požar v “Bükeš čardi”: Ženska ni želela zapustiti zadimljenega prostora

Znane so nove podrobnosti predvčerajšnjega požara v “Bükeš čardi” v Dolgovaških goricah. Spomnimo: Požar, ki je izbruhnil nekaj minut pred dvajseto uro zvečer, so pogasili lendavski, dolgovaški in poklicni gasilci Nafte Lendava.
Spomnimo: Minulo nedeljo, nekaj minut pred osmo uro zvečer so bili lendavski, dolgovaški in gasilci PIGE Nafta Lendava obveščeni o požaru na naslovu Dolgovaške gorice 250, oz. na naslovu nekdanje “Bükeš čarde.” Požar, ki še ni bil popolnoma razvit, so pogasili gasilci, policista PP Lendava pa sta žensko, še pred prihodom policistov, skorajda s silo morala umakniti iz stavbe.

“Policista PP Lendava, ki sta prva prišla na kraj požara sta najprej pristopila do vhodnih vrat stanovanja in s trkanjem zbudila stanovalko ter jo seznanila,da gori hiša. Pozivala sta jo naj zapusti hišo, vendar tega ni storila, zato sta policista odšla do vhodnih vrat bivšega gostinskega lokala. V notranjost sta videla žensko, ki je poskušala gasiti požar. Policista sta vstopila v prostor, ki je bil zaradi požara že v dimu in žensko odpeljala iz prostora. Požar so pogasili gasilci,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Zakurila v kaminu in legla počitku

Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je ženska zakurila ogenj v betonskem odprtem žar kaminu in odšla na počitek. Do požara je prišlo pri dimniku, najverjetneje zaradi nečiščenja le-tega, ogenj pa se je za tem razširil na ostrešje. Nastalo je za okrog 10.000 evrov škode.