Požar v Babincih: Škode za 25.000 evrov

Gasilci PGD Babinci, Ljutomer, Krištanci – Šalinci, Cven in Grlava so današnjo njo imeli polne roke dela. Nekaj minut po eni uri zjutraj je zagorela stanovanjska hiša, v požaru pa je nastalo za 25.000 evrov škode. Poškodovanih k sreči ni.
Ob 1.31 je v naselju Babinci, občina Ljutomer, zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Požar se je po zunanji strani razširil na ostrešje objekta. Gasilci PGD Babinci, Ljutomer, Krištanci – Šalinci, Cven in Grlava so požar, ki je uničil kletne prostore in okoli 100 kvadratnih metrov strehe na hiši, pogasili.

“Policisti smo bili danes obveščeni o požaru v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Babincih. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v kletnih prostorih stanovanjske hiše po vsej verjetnosti zagorelo zaradi dotrajane inštalacije pri centralni peči. Okrog peči so bila zložena drva, zaradi česar se je požar razširil na ostrešje in streho. Tuja krivda je izključena. Materialne škode je za okrog 25.000 evrov,” so sporočili iz PU MUrska Sobota.