Požar družini vzel novo hišo: Pomagate lahko tudi vi!

V ponedeljek, 19. oktobra je zagorelo na kroški ulici v Murski Soboti. Ognjeni zublji so dobesedno pogoltnili novo hišo petčlanske družine, ki je sedaj ostala brez težko prigaranega novega doma. Mladi družini sedaj pomagajo humanitarne organizacije, pomagate pa ji lahko tudi vi.
Rdeči petelin je v nekaj urah pogoltnil vse, kar je petčlanska družina ustvarjala več let. Kot so takrat, usodnega 19. oktobra sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, je ob 14.08 uri v Kroški ulici v Murski Soboti zagorela stanovanjska hiša, grajena iz naravnih materialov. Gasilci PGD Bakovci, PGD Rakičan, Černelavci, PGD Ižakovci, PGD Beltinci, PGD Petanjci, PGD Veščica in PGD Murska Sobota so požar pogasili. Hiša je gorela kot bakla, so dejali očividci, saj je bila izolirana s slamo in obita z lesom ter “ometana” z blatom in glino. Ogenj je pri tem ogrožal tudi sosednje objekte, a jih k sreči zaradi uspešnega posredovanja gasilcev ni dosegel.

K sreči poškodovanih ni bilo, a je nastala visoka gmotna škoda. Kot je dejal en izmed članov družine, so hišo gradili sedem let in na koncu ostali brez vsega. Marsikdo jim je že priskočil na pomoč, humanitarno zbiranje pomoči pa poteka pod okriljem območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, kjer so za družino odprli poseben račun. Kot je dejal predsednik OZ Rdečega križa Murska Sobota se družini lahko najhitreje pomaga tako, da se na račun nakažejo finančna sredstva. Precejšnji strošek bo rušenje hiše in odstranjevanje ruševin. Družina seveda upa, da si bodo na pogorišču lahko čim prej ustvarili novi dom.

Dobrodelni prispevek nakažete na:
Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, Ul. Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota
TRR: SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: SI 00 19102020-15
Koda namena: OTHR Namen: POŽAR KROŠKA