Pouk na daljavo že teden dni uspešen tudi v Glasbeni šoli Lendava, individualni pouk instrumenta poteka preko aplikacij za komuniciranje

Po tem, ko po tednu dni pouk uspešno poteka na daljavo v šolah, pa ta, kot nam je dejala Hajnalka Magyar, uspešno poteka v Glasbeni šoli Lendava. Pouk se izvaja po navodilih šolskega ministrstva.
“S takim načinom dela smo pričeli že v ponedeljek, 16. marca 2020. Mislim, da smo se odločili prav, saj so tudi starši našo hitro reakcijo na nastalo situacijo v zvezi s prekinitvijo pouka v šoli zelo pohvalili. Res se je bilo treba dobesedno iz enega na drugi dan organizirati in pričeti delo na povsem nov način. Vesela sem, da so učitelji delo na daljavo dobro sprejeli in začeli takoj razmišljati kako, na kakšen način lahko delajo,” je za naš spletni portal dejala Hajnalka Magyar, ravnateljica.

Individualni pouk instrument poteka preko aplikacij za komuniciranje

“Dogovorili smo se, da bo individualni pouk instrumenta potekal preko Skypa, Viberja, Messengerja ali elektronske pošte. Skupinski predmeti kot je nauk o glasbi in balet ter plesna in glasbena pripravnica trenutno potekajo preko elektronske pošte, v nadaljevanju pa bomo morda vzpostavili tudi spletno učilnico. Po prvem tednu so odzivi staršev in učencev zelo pozitivni. Učenci pridno delajo, napredujejo in to je najbolj pomembno,” je vidno zadovoljna dejala Magyarjeva.

Ravnateljica je dejala, da ne ve, kako dolgo bodo primorani tako delati. “Trudimo se čim bolje realizirati ure pouka, da ne bo nobenega zaostanka do konca šolskega leta. Želimo, da bo Glasbena šola Lendava tudi sedaj, v takšnih razmerah kot jih imamo v državi in v svetu, z poukom na daljavo, na nov način še vedno zanimiva učencem za obiskovanje,” je sporočila Hajnalka Magyar.