Poslanec SDS, Andrej Čuš: “Med sedmimi lokacijami tudi Lendava”

Šenčur, Črni les, Celjska stara šola, Vrhnika, Logatec, Lendava in Debeli rtič, so po neuradnih a zanesljivih informacijah poslanca SDS, Andreja Čuča lokacije, kamor naj bi vlada namestila migrante. Kot je sporočil Čuš na Facebooku, je informacije pridobil iz policijskih virov.

Med tem, ko vlada glede na aktualne migracijske razmere pripravlja predloge dodatnih ukrepov, ki jih prav zdaj predstavlja članom sveta za nacionalno varnost, je poslanec SDS Andrej Čuš na Faceboku objavil zapis o sedmih novih lokacijah, kamor bo vlada, domnevno, nastanila migrante: “Iz zanesljivih policijskih virov sem izvedel, kako nam vlada laže, laž pa utrjujejo vladni propagandisti in plačanci tipa Lobnikar, Miklavčič, Čaleta in Grošelj. Vsi skupaj usklajeno nastopajo ter mininalizirajo posledice, ki jih bo imelo za Slovenijo vračanje nasilnih migrantov iz Nemčije in Avstrije. Dogovorjeni so, da jih bodo poleg Šenčurja začeli nameščati najprej v Črnem lesu, v Celjski stari šoli, na Vrhniki, v Logatcu, v Lendavi in na Debelem rtiču. To pomeni Kučanovo in Cerarjevo izdajo in uničenje Slovenije.”

objava

Generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, je ob obisku občine Lendava, 29. decembra 2015 zagotovil, da v Lendavi ne bo nastanitvenega centra za begunce in da ostajajo zmogljivosti nespremenjene.

Preberite še: Lendava: Štirje migranti pobegnili, dva so izsledili, en se je kasneje vrnil, en je (še) na begu >>
 • Lendavčan

  Zahtevati je treba ZAPRTJE in odstranitev begunskega taborišča v Lendavi!
  Če Balažek tega ne bo zahteval, pa je treba zahtevati tudi njegovo odstanitev.
  Balažek od občanov ni dobil pooblastila za podporo begunskemu taborišču v Lendavi!

  • aluminijaste rolete

   “Balažek od občanov ni dobil pooblastila” Pooblastila je dobil z večino glasov na zadnjih volitvah. Tako pač delujejo stvari.

   • Lendavčan

    Motiš se aluminijasti. Občani so Balažeka pooblastili za to, kar je napisal v svojem programu. Preberi ga ponovno, pa boš omedlel…
    NIHČE NI DOBIL POOBLASTILA od evropskih državljanov za naselitev muslimanov ne v Lendavi, ne v Evropi.

 • občan

  Tako v Lenartu! Kaj pa čaka Balažek?
  “Župan Občine Lenart je na izredni seji, ki je bila sklicana za danes ob 16. uri predlagal sklep, da objekt Črni les ni primeren za namestitveni center, niti za stalni center za namestitev migrantov. Občinski svet Občine Lenart NASPROTUJE nameri o ustanovitvi začasne izpostave Centra za tujce na lokaciji objekta nekdanjega hotela Črni les, kot tudi drugim oblikam namestitve beguncev ali migrantov na tem naslovu. Občina Lenart ZAHTEVA od pristojnih ministrstev in Vlade Republike Slovenije, da pred namenom vzpostavitve Izpostave ali druge oblike centra za tujce, namestitvenega ali drugega centra za nastanitev PREDHODNO PRIDOBI SOGLASJE lokalne skupnosti.”
  Kaj čakajo lendavski občinski svetniki?

  • penzioner

   Verjetno čakajo, da te iz Lenarta namestijo v Lendavi. Tudi v Kranju nasprotujejo begunskemu centru. Na koncu bodo ljudje povsod obranili svoja naselja pred taborišči, samo mi lendavčani ne, zahvaljujoč Balažeku.

 • Ivan Koncut

  Spoštovani občan !
  Kaj delajo lendavski občinski svetniki?
  Vprašanje je popolnoma na mestu. Govoril pa bom samo v svojem imenu. Čakal sem odgovor SD-ju. Da pa ne bo potrebne nobene reakcije (izredna seja it.), pa naslednja informacija.
  Naslednji petek je seja občinskega sveta, na kateri se bo obravnaval in sprejemal občinski proračun in katere druga točka dnevnega reda je, navajam:
  2. Begunska problematika in center za begunce v Lendavi.
  Ker je še 17.2.2016 “vodstvo občine” trdilo:
  Trenutno še ni razlogov za zaskrbljenost, občinsko vodstvo pa spremlja zadeve in bo reagiralo, če bo to potrebno.
  Že naslednji dan (18.2.2016), imamo na mizi gradivo za občinsko sejo s točko, ki sem jo navedel.
  Zato na tem mestu vabim vse občane, ki jih ti dve problematiki zanimata, da pridejo v petek, 26.2.2016, ob 12.00 uri na občinsko sejo, ki bo v prostorih občinske zgradbe.
  To vabilo bi pravzaprav občanom moralo, po mojem globokem prepričanju, posredovati “vodstvo občine”, pravzaprav župan.
  Prijazen pozdrav, Ivan Koncut