Poraz Nafte 1903 v Ljubljani

Lendavska Nafta 1903 se je na včerajšnji velikonočni ponedeljek pomerila proti ekipi ljubljanske Ilirije in bila minimalno poražena. Lendavčani so se namreč v tukajšnji hram nogometa vrnili s porazom, a slednji klub temu ostajajo na tretjem mestu prvenstvene tabele.
Lendavska Nafta 1903 se je na včerajšnji velikonočni ponedeljek odpravila v prestolnico in se ob 17.00 uri pomerila proti tamkajšnji Iliriji. Tretje uvrščena ekipa iz Lendave se je tako srečala proti bistveno slabši ekipi, a žal Lendavčani svoje moči niso uspeli povsem razviti, saj so se v Lendavo vrnili poraženi. Ob tem velja omeniti, da je za Nafto 1903 na omenjenem srečanju prvič zaigral novi igralec, ukrajinski profesionalni nogometaš Oleksandr Safronov. Gre za branilca, ki na dresu nosi številko 25 in ki se je ekipi pridružil že dober mesec dni nazaj.

In kaj se je dogajalo na samem srečanju? Spomladi še neporaženi Lendavčani so obračun praktično zaključili po zadetku v 35. minuti srečanja, ko je v polno meril Stefan Stevanović. Od takrat se žal igra Lendavčanov žal ni bistveno spremenila in ti so se mogli po 90. minutah sprijazniti, da se bodo v Lendavo vrnili poraženi. In kako je bilo v splošnem? Triglav je bil v petek boljši od Rudarja, Brežice pa so v dvoboju dna lestvice premagale Dravo in se znebile zadnjega mesta. Krka je po preobratu in na krilih Josipa Majića premagala Beltince, Ajdovcem je pripadel primorski dvoboj v Biljah, Gorici pa z Dekani. Ilirija je torej Nafti 1903 zadali prvi poraz pomladi.

Nafta 1903 – Ilirija 1911
Gledalcev: 155, sodniki: Jazbec Žan (glavni sodnik), Kužnik Marjan (1. pomoč), Jamnik Jure (2. pomoč), delegat: Karlin Marko.
Strelec: Stefan Stevanović (35.)