VIDEO: Poraz Nafte 1903 proti Radomljam, modro-beli ostajajo na petem mestu

Radomlje po zmagi nad Nafto 1903 ostajajo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Srečanje je bilo na sporedu minulo soboto ob 14.00 uri, lendavski navijači pa z igro fantov izpod lendavskih goric nikakor ne morejo biti zadovoljni.
Domača članska selekcija pod vodstvom trenerja Oskarja Drobneta, je tudi v soboto nadaljevala zmagovito serijo in ostaja neporažena tudi po sobotni tekmi, kar pomeni, da Radomlje ostajajo na prvem mestu 2. SNL. Minulo soboto je v radomeljskem športnem parku, v krasnem, sončnem in presenetljivo toplem popoldnevu gostovala lendavska Nafta. “Vedno trd in neugoden nasprotnik z izredno agilnimi, hitrimi in gibljivimi igralci. Prekmurska ekipa, ki ima v svojih vrstah tudi trenutno najboljšega strelca lige (Meshack Ubocioma),” so zapisali pri Radomljah.

Radomljani so silovito pritisnili že na samem začetku tekme, kar je posledično pomenilo, da se je prvo vodstvo domačih zgodilo že v peti minuti. Domači fantje tudi v nadaljevanju niso popuščali. Zadnja vrsta Nafte 1903 si je privoščila preveč nezbranosti, kar so rumeno-črni vnovič izkoristi, kar pomeni, da je padel še drugi gol in sicer v 23. minuti. Na odmor ob koncu prvega polčasa, so tako Radomljani odšli z dvema goloma prednosti, čeprav je v zadnjih minutah prvega polčasa ritem igre močno padel, modro-beli pa so imeli eno res “smrtno” priložnost, a je na srečo domačih, žogo zaustavila vratnica. Pri tem velja omeniti še nekaj odličnih posredovanj Raduhe.

Lendavčani so v drugem polčasu zaigrali bolje, v 72. minuti, ko je z glavo zadel Jaka Bizjak, znižali zaostanek, a jim nato ni uspelo doseči še drugega gola. “Mlinarji” so se v sodniškem dodatku veselili še tretjič, po podaji Varge se je sam pred Raduho znašel Žan Nikolić. Radomlje z osmo zaporedno zmago ostajajo na vrhu 2. SNL. Na srečanju je sodnik pokazal štiri rumene kartone, od tega tri gostujoči ekipi, omeniti pa še velja, da je domači trener izkoristil vse možne menjave, gostujoči pa, zanimivo, niti ene.

Anže Pišek po tekmi z Nafto 1903

Kalcer Radomlje – Nafta 1903 3:1 (2:0)

Sacha Varga, 1:0, 4. min
Oliver Kregar, 2:0, 23. min
Jaka Bizjak, 2:1, 72. min
Žan Nikolić, 3:1, 92. min