Poplačanih bo vseh 111 zaposlenih

Kot smo že poročali, je stečajni upravitelj Nafte Petrochem lansko leto v jeseni uspešno našel kupca za tovarno metanola. Ta je, po nekaj mesecih le plačal obljubljeno kupnino, s pomočjo katere bodo poplačani prav vsi zaposleni.
10.2.2016 je kupec tovarne metanola, U.S. Methanol Corporation, nakazal kupnino. To bi sicer mogel storiti do 31.12.2015, a se vse le ni izšlo po načrtih. Tovarna metanola je Američanom bila prodana za 5,6 milijona evrov, od vsote pa bodo svoj kolač v celoti prejeli tudi takrat zaposleni pri Nafti Petrochem, kamor je tovarna tudi spadala. Bilo jih je 111.

Nekdanji zaposleni bodo od celotne kupnine prejeli okrog 2 milijona evrov, ki jim jih dolguje Nafta Petrochem, in bodo verjetno eni izmed redkih v Sloveniji, ki bodo po stečaju podjetja poplačani. Pri tem bodo iz omenjenih dveh milijonov poplačani tudi prispevki, zdravstveno zavarovanje in pokojninska denarnica pa tudi jamstveni sklad. Poplačila bi morala biti v celoti izvedena do sredine aprila. Denar bo prejel tudi nekdanji direktor, Robert Serec.