Poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev: Ugotovili 136 kršitev

V času od 15. do 28. maja 2017 so tudi na območju Policijske uprave Murska Sobota izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev. Pri izvajanju nadzora smo ugotavljali kršitve kolesarjev in voznikov, ki so ogrožali varnost kolesarjev.
V času trajanja akcije so pomurski policisti kontrolirali 415 kolesarjev. Skupaj je bilo ugotovljenih 136 kršitev in sicer 57 kršitev kolesarjev ter 79 kršitev voznikov motornih vozil v povezavi s kolesarji. Kolesarjem in drugim prometnim udeležencem je bilo izrečenih 85 glob, 50 opozoril in zoper 1 kršitelja je bil podan obdolžilni predlog. Pri 9 kolesarjih je bilo ugotovljeno, da so vozili pod vplivom alkohola. Pri 4 kolesarjih je elektronski alkotest izmeril koncentracijo alkohola do 0,52 mg/l in pri 5 kolesarjih nad 0,52 mg/l.

“Ponovno želimo vse kolesarje opozoriti na upoštevanje prometnih pravil in na odgovornejše vedenje v cestnem prometu. Prioriteta so zlasti opozorila na pomembnost uporabe varnostne čelade in dosledno upoštevanje prometnih pravil. Ostale udeležence pa opozarjamo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše,” sporočajo iz PU Murska Sobota.