Poostren nadzor cestnega prometa v Pomurju: 94 kršitev

Pomurski policisti so predvčerajšnjim izvedli poostreni nadzor cestnega prometa, na območju celotnega Pomurja in ugotovili 94 kršitev. Poleg tega so v Terbegovcih istega dne dopoldan obravnavali prometno nesrečo.
Poostren nadzor cestnega prometa

Predvčerajšnjim, med 10.30 in 17.30 uro smo pomurski policisti izvedli poostren nadzor cestnega prometa. V okviru tega se je nadziral tudi prevoz raznovrstnih odpadkov. Ugotovljenih je bilo 94 kršitev prometnih pravil: 23 kršitev hitrosti v naselju, 1 kršitev hitrosti izven naselja, 14 kršitev neuporabe varnostnih pasov, 1 kršitev neuporabe zadrževalnih sistemov, 28 kršitev hitrosti na avtocesti, 12 kršitev preobremenjenosti vozil, 8 kršitev voznikov tovornih vozil glede delovnega časa vožnje in 6 drugih kršitev. V času nadzora sta bila dvema kršiteljema zaseženi motorni vozili.

Policisti so nadzor opravljali skupaj s uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenij, nadzorniki Družba za avtoceste Republike Slovenije in Agencije Republike Slovenije za okolje.

Prometna nesreča z lažjo telesno poškodbo

Istega dne malo pred 11. uro, je v Terbegovcih voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na bankino in o tam v obcestni jarek, kjer se je vozilo prevrnilo. V nesreči se je voznica lažje telesno poškodovala. Voznici bo izdan plačilni nalog.