Pomurski policisti: Zasegli ukraden osebni avtomobil, obravnavali požar na stanovanjski hiši in dokončno raziskali prometno nesrečo na Cvenu

Pomurski policisti so minulo soboto zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil, za katerega se je izkazalo, da je bil ukraden. Na stanovanjski hiši na Goričkem je prišlo do požara, ki se je začel v prekajevalnici mesa, prometno nesrečo na Cvenu, z dne 29.9.2020 pa bodo policisti obravnavali kot dogodek, saj ji je botroval infarkt.
Zasegli ukraden osebni avtomobil

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so minulo soboto, malo po polnoči med kontrolo cestnega prometa na pomurski avtocesti, počivališče Dolinsko jug zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Toyota, tip RAV4, poljskih registrskih številk. V vozilu sta se kot 34-letni voznik in 27-letni sopotnik nahajala dva državljana Romunije. Pri nadaljnjem postopku so policisti ugotovili določena neujemanja pri vozilu ter izjavah tujcev. Na podlagi zbiranja obvestil in sodelovanja s tujimi varnostnimi organi je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo v mesecu oktobru 2020 ukradeno v Italiji. Vozilo je bilo zaseženo.

Eden izmed državljanov Romunije je v postopku izročil še dodaten kontaktni ključ za podobno motorno vozilo in na podlagi posredovanja informacij tujim varnostnim organom, je bilo na območju Madžarske zaseženo še drugo ukradeno vozilo Toyota.

Obema osumljenima je bila odvzeta prostost in bo zoper oba podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1.

Požar na stanovanjski hiši

Včeraj ob 15.51 uri smo bili policisti obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Dolnjih Slavečih, občina Grad. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo na mestu prekajevalnice za meso v podstrešju starejše stanovanjske hiše. Iz neznanega vzroka je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše po tem, ko je lastnik naložil nova drva v prekajevalnico. Nastalo je za okrog 10.000 evrov škode.

Prometna nesreča obravnavana kot dogodek

V obvestilu za javnost 29.9.2020 smo vas obveščali, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 2.9.2020 okrog 18. ure v naselju Cven umrl 64-letni voznik mopeda. Po opravljeni obdukciji, 28.9.2020 je bilo policistom najprej povedano, da je smrt nastopila zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči. Na podlagi pridobljenega obdukcijskega poročila pa je bilo prejšnji teden ugotovljeno, da je bil vzrok za smrt v prometni nesreči naravna smrt – infarkt. Policisti bodo zadevo zaključili kot dogodek in ne kot prometno nesrečo IV. kategorije in bodo o tem s poročilom v dopolnitev obvestili pristojno tožilstvo.