Pomurski policisti včeraj obravnavali več prometnih nezgod

Pomurski policisti so včeraj polne roke dela imeli s prometnimi nezgodami. Te so se pripetile v Tešanovcih, Veščici, na pomurski avtocesti ter v naselju Gorica. V enem primeru je bila udeležena tudi kolesarka.
Včeraj, malo pred 9. uro je v naselju Tešanovci v smeri Dobrovnika voznica osebnega avtomobila na zaznamovanem prehodu za kolesarje trčila v kolesarko, ki je utrpela lažje telesne poškodbe. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Okrog 11.30 ure je pred naseljem Veščica, križišče za Koprivo in Šprinc voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika in neupoštevanje talnih označb (polna črta) trčil v motorista, ki je sam poiskal zdravniško pomoč. Nastalo je za okrog 3.000 evrov škode. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14. uri je voznik tovornega vozila na avtocesti, relacija Maribor – Murska Sobota, pri Vučji vasi zaradi nepravilne vožnje zapeljal desno izven vozišča v obcestni jarek. Pri tem je zadel betonski jašek. Nastalo je za okrog 3.000 evrov škode. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Malo pred 19. uro pa je v naselju Gorica prometno nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je v levem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v drug osebni avtomobil. Oba voznika sta utrpela lažje telesne poškodbe. Nastalo je za okrog 8.000 evrov materialne škode. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

“Policisti v teh vročih dneh vse udeležence v cestnem prometu še posebej opozarjamo naj bodo strpni in previdni v prometu, ker se pri voznikih zaradi vročine pogosteje pojavi utrujenost, ki vpliva na zbranost. Utrujenost ali morebitnih prvih znakov slabega počutja ne gre podcenjevati, saj se znakov velikokrat zavedamo prepozno, ko smo že vpleteni v prometno nesrečo.

Zato svetujemo, da preden sedete v vozilo le-to dobro prezračite in se na pot vedno odpravite spočiti. Če pa postanete med vožnjo utrujeni se čimprej ustavite in si odpočijte. Voznike opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in naj dosledno upoštevajo omejitve hitrosti. Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in naj poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev. Vsem udeležencem v cestnem prometu želimo varno in prijetno vožnjo,” so sporočili iz PU Murska Sobota.