Pomurski policisti so imeli znova polne roke dela z vinjenimi vozniki

Pomurski policisti so se minuli vikend znova ubadali s krepko vinjenimi vozniki. V petek so obravnavali kar dva, ki sta pregloboko pogledala v kozarec in za tem sedla za volan, minulo nedeljo pa enega. Policija: “Vozite le trezni!”
Minuli petek, malo pred 18. uro je voznik osebnega avtomobila na cesti iz smeri Murske Sobote v smeri naselja Vaneča zaradi napačne smeri vožnje zapeljal najprej na levo bankino in zatem nazaj na desno smerno vozišče in nato zapeljal z vozišča, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo. Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,15 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Istega dne, malo pred 21. uro je Gornji Radgoni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v križišču trčil v voznika osebnega avtomobila. Po trčenju se je povzročitelj s kraja prometne nesreče odpeljal in bil naknadno izsleden. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,99 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Minulo nedeljo, malo po 23. pa je izven naselja Vaneča v smeri naselja Dankovci prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje. Vozilo je obstalo v jarku. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,04 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog.

“Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost,” pa so jasni pri Policiji.