Pomurski policisti po Lamborghiniju zasegli še Audija Q7, ter obravnavali prometne nesreče

Pomurski policisti so bili vnovič uspešni na Pomurski avtocesti, saj so po Lamborghiniju, zasegli še Audija Q7. Že sicer pa so pomurski policisti obravnavali še nekaj prometnih nesreč zaradi vinjenosti.
Vozniki pod vplivom alkohola

Minuli petek, okrog 21. ure je v Rakičanu zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti (0,73 mg/l alkohola) na kolesarski stezi padel kolesar in se lahko telesno poškodoval.

Isti dan okrog 22. ure je med naseljema Žihlava – Bolehnečici prišlo do prometne nesreče, ko je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. Pri povzročitelju prometne nesreče je alkotest pokazal 0,88 mg/l alkohola. Prometna nesreča bo obravnavana kot kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem premetu.

Minulo soboto, okrog 19. ure je bil v Gornji Radgoni zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,92 mg/l alkohola. Voznik se ni strinjal z rezultatom, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Ves čas postopka se je voznik nedostojno vedel do policistov. S strani OS mu je bila izdana globa.

Pod vplivom alkohola (1,08 mg/l) je bil tudi kolesar, ki je minulo nedeljo okrog 16.30 ure med vožnjo v Murski Soboti zadel ob robnik in padel, ter se lahko telesno poškodoval.

“Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost,” sporočajo iz PU Murska Sobota.

Zasežen osebni avtomobil Audi

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe M. Sobota so minulo nedeljo, v popoldanskem času, med izvajanjem nalog na avtocesti A5, smer Maribor – Lendava, počivališče Dolinsko jug, zaustavili in kontrolirali 40-letnega državljana Bolgarije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Audi Q7, z nameščenimi registrskimi tablicami Velike Britanije.

Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da je vozilo v evidencah policije vneseno kot ukradeno v Veliki Britaniji. Osebno vozilo je bilo zaseženo, zoper državljana Bolgarije pa bo podano poročilo na pristojno tožilstvo.