Pomurski policisti obravnavali prometni nesreči ter zasegli drogo

Pomurski policisti so v minulih dneh obravnavali dve prometni nesreči. Eno v Murski Soboti ter drugo na Vaneči. Obravnavali so tudi občana iz območja Goričkega, ki je (najbrž) gojil konopljo.
Prometni nesreči z lažji telesnimi poškodbami

Predvčerajšnjim, malo pred 8.uro je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila pri zavijanju spregledal in izsilil prednost kolesarju – otroku, kateri se je pripeljal po kolesarski stezi. Otrok je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Vozniku osebnega avtomobila bo izdan plačilni nalog.

Druga prometna nesreča z lažjo telesno poškodbo pa se je zgodila včeraj malo pred 5. uro na Vaneči. Voznik osebnega avtomobila ni upošteval prometnega znaka »ustavi« in je trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelj prometne nesreče je bil lažje telesno poškodovan. Izdan mu bo plačilni nalog.

“Ob tem naj velja ponovno opozorilo za vse udeležence v cestnem prometu – vozite previdno, ter zbrano in hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti. Posebna pozornost pa naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil,” sporočajo iz PU Murska Sobota.

Med hišno preiskavo zasegli drogo

Na podlagi odredbe sodišča so policisti PP Gornji Petrovci včeraj opravili hišno preiskavo pri 57-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 21 sadik rastline zelene barve v višini od 135 cm do 290 cm, 11 vejic rastlin zelene barve in 2 PVC vrečki s posušenimi vršički zelene barve.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.