Pomurski policisti obravnavali požara, tatvino, prometno nesrečo

Pomurski policisti so minuli vikend imeli ne malo dela s tatvino, prometno nesrečo in požaroma. Tatico so ujeli, v prometni nesreči z motornim kolesom je bil hudo poškodovan moški, za požar pa je bila kriva centralna peč ter v drugem primeru elektrika.
Požara v Kunovi in Križevcih

Policisti smo bili minulo soboto, ob 5.27 uri obveščeni o požaru v Kunovi, v občini Gornja Radgona. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do pregretja centralne peči v kurilnici, od koder se je požar intenzivno razširil po celotnem objektu skladišča, garaže in fasade hiše. Skupna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 50.000 evrov.

Istega dne, ob 9.26 uri pa smo bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Križevcih v občini Gornji Petrovci. Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara na starejši stanovanjski hiši prišlo zaradi napake na električni napeljavi na podstrešju hiše. Požar se je razširil in zajel leseno ostrešje. Nastalo je za okrog 10.000 evrov škode.

V obeh požarih je tuja krivda izključena, sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Prijeta storilka drzne tatvine

Minulo soboto, malo po 14. uri smo bili policisti obveščeni o tatvini mobilnih telefonov v trgovini v Gornji Radgoni. Ugotovljeno je bilo, da je bila s strani delavke v trgovini zalotena storilka, katera je odtujila mobilne telefone. Odtujena sta bila mobilna telefona znamke WIKO Y 60, vrednost odtujenih telefonov znaša okrog 130 evrov. Osumljenka se je s kraja odpeljala z osebnim avtomobilom v katerem je bilo več oseb. S takojšnjo intervencijo policistov so bili storilci prijeti na območju PU Maribor.

Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenko podana kazenska ovadba za storitev kaznivega dejanja tatvine.

Hudo telesno poškodovan motorist

Minulo soboto, malo po 15.30 uri je v naselju Renkovci voznik neregistriranega motornega kolesa v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v desni jarek in trčil v kovinski drog ulične razsvetljave. Med vožnjo voznik ni uporabljal varnostne čelade. V nesreči se je hudo telesno poškodoval. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog in poročilo na ODT.

“Motoristi, če že morate nujno na pot, poskrbite za varnost! Ne hodite na pot, če ni nujno. Kljub vsesplošnim pozivom, naj ljudje ostanejo doma, če nimajo nujnih in neodložljivih opravkov, je opaziti, da se je, tudi zaradi lepega vremena, povečalo število motoristov na naših cestah. Vse voznike enoslednih vozil zato opozarjamo, naj bodo pri vožnji v začetnih dneh motoristične sezone še posebej previdni in pozorni in naj upoštevajo cestno prometne predpise ter uporabljajo zaščitno opremo. Prav tako na večjo prisotnost motoristov v cestnem prometu, opozarjamo vse ostale udeležence,” sporočajo iz policije.