Pomurski Lions klubi donirali Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota

Pomurski Lions klubi donirali Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota, donacijo v višini 1.100 EUR in opremo za prostore v vrednosti 1.000 EUR.
V Pomurju delujejo štirje Lions klubi. Murska Sobota, Ljutomer, Lendava-Lendva in Gornja Radgona, ki skupaj štejejo 125 članov. Pod okriljem Lionsov zelo aktivno delujeta tudi dva Leo kluba v Ljutomeru in Lendavi. V delovanju vseh je močno prisotno medsebojno sodelovanje in skupni pristop k humanitarno-dobrodelnim akcijam. “Tako smo tokrat ponosno Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota, predali vrednostni bon v višini 1.100 EUR in dodatno opremo za opravljanje društvene dejavnosti v skupni vrednosti 1.000 EUR, ki ga je Lions klubu Ljutomer doniralo podjetje Cleangrad iz Ljutomera.” Donacijo sta v družbi predsednikov pomurskih klubov Valerije Frangež, Igorja Ternarja in Jerneja Zupančiča prevzela predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, Vojmir Prosen in tajnica društva, Marjeta Grabar.

“Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija smo člani Lions Clubs Internacional, ki po svetu, v več kot 200 državah in področjih, združuje okoli 48.000 klubov s skoraj 1,4 milijona članic in članov.”

V tridesetih letih delovanja so slovenski Lioni v človekoljubne namene zbrali več kot 10 milijonov evrov, ogromno je tudi opravljenih ur prostovoljnega. Sredstva so namenjena posameznikom, največkrat kot pomoč slepim in slabovidnim ali drugače zdravstveno prizadetim, odrinjenim na družbeni in socialni rob, kot tudi organizacijam, v večini za nabavo pripomočkov za boljšo kakovost življenja. Letno pomagamo več kot 35 tisoč ljudem po vsej Sloveniji.

Osnovni cilj lionizma je pomagati pomoči potrebni. Temeljni program lionizma, skrb za slepe in slabovidne, se dopolnjuje s pomočjo slušno prizadetim, podpira socialnim programom, boj proti lakoti, boj proti drogam, pomoč pri nabavi medicinske opreme, varovanje okolja, pomoč otrokom in mladim ter pomoč na področju sladkorne bolezni in otroških rakov. “Klubi se dnevno v okviru svojih zmožnosti odzivajo na potrebe pomoči potrebnih, predvsem v lokalnih območjih, v katerih delujejo.”