Pomurski in ljubljanski policisti razbili združbo preprodajalcev drog

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota in PU Ljubljana so predvčerajšnjim na območju UE Gornja Radgona, Ljutomer, Murska Sobota in Ljubljana opravili sedem hišnih preiskav pri sedmih osumljenih osebah, katere so v daljšem časovnem obdobju izvrševale kazniva dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. člena KZ-1.
Med štirimesečno preiskavo je bilo ugotovljeno, da so se osebe iz območja Pomurja in Ljubljane stare med 23 in 36 let združile v dobro organizirano združbo, katera je v nadziranem obdobju izvršila več kot 45 kaznivih dejanj po I. in III. odstavku 186 člena KZ-1 in na ta način oskrbovala odvisnike v Pomurju z različnimi prepovedanimi drogami. Osumljenim je bila tekom kriminalistične preiskave in hišnih preiskav zasežena večja količina prepovedane droge ekstasy (145 kom), amfetamini ( 15g ) , halucinogene gobice (130g ), hašiš (10g ), kokain ( 20g ), konoplja (1,9 kg suhe konoplje in 38 rastočih sadik) in več različnih nedovoljenih snovi v športu.

Petim osumljenim je bila odvzeta prostost in bodo tekom današnjega popoldneva privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti.