Pomurske mlekarne z uporabniki Facebooka pomagale dobrodelnemu društvu “Pomagajmo odprtih src” iz Bakovcev

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src je prostovoljno, nepridobitno društvo iz Bakovcev, ki se ukvarja z dejavnostjo na področju socialnega varstva. Društvo zbira in posreduje socialno ogroženim družinam hrano, oblačila, obutev ter ostalo opremo. Skrbijo za otroke iz socialno ogroženih družin ter starejše občane, kateri sami ne zmorejo opravljati osnovnih del (čiščenje, trgovina, zdravnik….).
Prav tako otrokom pomagajo s šolskimi potrebščinami ter jih obdarijo v mesecu decembru, ko jih obiščejo kar trije dobri možje. Za otroke organizirajo tudi tabore – v letošnjem letu so jih prvič peljali na morje – brezplačne inštrukcije, pravljične urice ter različne ustvarjalne delavnice. Dobrodelno društvo deluje od leta 2003 in tako letos praznuje že 15 let delovanja. V društvu imajo trenutno evidenco 245 družin, v katerih živi 523 otrok. Trudijo se pomagati po najboljših močeh, na žalost pa je čedalje več potreb.

O aktivnostih društva so bile informirane tudi Pomurske mlekarne, ki želijo kot lokalno podjetje po svojih najboljših močeh vsako leto pomagati čim več organizacijam. Skupaj z društvom so zato na Facebook strani “Lejko?Lejko” (https://www.facebook.com/lejkolejko/) organizirale akcijo zbiranja mlečnih izdelkov.

Akcija je potekala od 17. avgusta, skupni izkupiček s pomočjo aktivnih uporabnikov Facebooka pa je znašal 500 evrov. Predsednica društva, Cvetka Vereš, je prevzela izdelke v prodajalni na Industrijski ulici v Murski Soboti in ob tem dejala: “Donacija bo ob teh predprazničnih dneh namenjena socialno ogroženim družinam.”

V Pomurskih mlekarnah dodajajo: “Ker smo zavezani h kakovostnim in svežim izdelkom, je društvo za preostanek sredstev prejelo vrednostno kartico, s katero lahko pomaga socialno ogroženim družinam vse do konca leta 2019.”