Pomurske lekarne: Tudi Občina Lendava v skupni izjavi

Občina Ljutomer je pred kratkim podprla murskosoboško občino, in s tem vsa prizadevanja, pri vzpostavitvi zakonitega vodstva in poslovanja Pomurskih lekarn. Tokrat sta murskosoboško in ljutomersko občino podrli še Občina Gornja Radgona in Občina Lendava.
Največje pomurske občine tako pričakujejo, da bo svet zavoda Pomurskih lekarn z odgovornim izvajanjem svojih pristojnosti in obveznosti odpravil tveganja, ki rušijo enotno organiziranost javne lekarniške dejavnosti v regiji in vzbujajo dvome v zakonitost poslovanja Pomurskih lekarn.

“Največje pomurske občine smo zaskrbljene zaradi dogajanja v Pomurskih lekarnah. Ocenjujemo, da je za uspešno izvajanje lekarniške službe v celotnem Pomurju nujno, da preprečimo razpad in drobljenje lekarniške dejavnosti v regiji ter omogočimo širjenje Pomurskih lekarn. To je v interesu vseh ljudi v Pomurju, še posebej pa prebivalstva v najmanjših občinah, kjer je izvajanje lekarniške dejavnosti mogoče le, ker jo solidarnostno vzdržujemo z ustvarjenim presežkom lekarn v večjih mestih v regiji.

Kot občine ustanoviteljice ocenjujemo, da je potrebno takoj odpraviti dvome v zakonitost poslovanja Pomurskih lekarn. Pri tem poudarjamo, da je to odgovornost sveta zavoda, ki mora zagotoviti zakonitost vodenja in poslovanja Pomurskih lekarn.

Največje pomurske občine pričakujemo, da bo svet zavoda Pomurskih lekarn z odgovornim izvajanjem svojih pristojnosti in obveznosti odpravil tveganja, ki rušijo enotno organiziranost javne lekarniške dejavnosti v regiji in vzbujajo dvome v zakonitost poslovanja Pomurskih lekarn. To je potrebno narediti takoj, da se prepreči nadaljnja škoda, ki jo povzročajo razmere v javnem zavodu.

Občine ustanoviteljice si moramo skupaj prizadevati za to, da bo poslovanje Pomurskih lekarn zakonito, gospodarno in transparentno, s tem pa deležno zaupanja prebivalcev, ki jim mora biti zagotovljena oskrba z zdravili.”

Občina Gornja Radgona
Občina Ljutomer
Občina Lendava
Mestna občina Murska Sobota