Pomurska nogometna liga: Dolgovaščani z vrsto okrepitev

Po neuradnih informacijah se bo Pomurska nogometna liga, ki bo še letošnjo sezono potekala pod okriljem MNZ Murska Sobota, prihodnji dve sezoni pa pod okriljem MNZ Lendava, pričela 8.8.2021. Tokrat so “drugi val” okrepitev predstavili v nogometnem društvu Hungarikum Olimpija Dolga vas in kot pravijo, s krepitvijo igralskega kadra še niso zaključili. So pa v Dolgi vasi bogatejši za odmevnejši pridobitvi.
“Vodstvo kluba nadaljuje s svojim delom tudi v poletnem prestopnem roku, pohvalimo se lahko s številnimi pomembnimi okrepitvami. Naše nove nogometaše z veseljem sprejemamo v naš kolektiv in jim želimo veliko športnih uspehov še naprej! “ so uvodoma sporočili iz dolgovaškega nogometnega kluba Hungarikum Olimpija Dolga vas.

“Našemu moštvu se je iz vrst lendavske Nafte pridružil Lucian Požgai. Po kaljenju v mladinskih selekcijah kluba se je pridružil članski ekipi, s katero je vrsto let uspešno igral v 2. slovenski nogometni ligi, sedaj pa je s svojim prihodom okrepil našo napadalno vrsto. V ekipo se vrača domačin Kevin Car, ki je v minulih dveh sezonah nastopal v Pomurski nogometni ligi, in sicer pri ekipi iz Turnišča. Pred tem je uspešno igral pri mladinskih selekcijah Nafte 1903 in Mure, prav tako je zastopal barve Odrancev in tudi že dolgovaške Olimpije.

K nam prihaja še ena okrepitev z izkušnjami iz Pomurske lige, Rajko Horvat. V preteklosti nam je stal na nasprotni strani v dresih Dobrovnika in Bogojine, v novi sezoni pa bo na igrišču nastopal v vlogi našega novega soigralca. Po sezoni igranja v Avstiji se domov vrača Aleks Šoš, ki je tako postal še en nogometaš med številnimi mladimi talenti v našem klubu. Svoje nogometno znanje je pilil pri lendavski Nafti 1903.

Iz mladinskih selekcij lendavske Nafte k nam prihajata Jan Plej in David Horvath. Z željo po dokazovanju pri članski ekipi tako s seboj prinašata veliko svežine in želje, kar je v naši mladi ekipi zelo dobrodošlo. Pridružil se nam je tudi Tadej Šajt, ki bo s svojo borbenostjo poživil dogajanje na naših treningih in tekmah. Po svoji mladinski karieri pri Nafti se je do sedaj preizkusil pri ekipah iz Mostja in Kapce,” so sporočili iz Dolge vasi.

So pa v Dolgi vasi ponosni na dve pomembni pridobitvi. Kamermani bodo srečanja lahko odslej spremljali ali v živo prenašali iz novega snemalnega odra, na katerega pa so med drugim namestili tudi semafor za prikazovanje rezultata. Dolgovaščani so sicer s pripravami pričeli že 17. junija. Prijateljsko pripravljalno srečanje so na zadnje igrali minulo nedeljo na domačem terenu in sicer proti Bogojini ter srečanje izgubili z rezultatom 2:6, prihajajočo soboto pa bodo prijateljsko pripravljalno srečanje odigrali proti ekipi Bistrice na Srednji Bistrici. Srečanje bo na sporedu v soboto ob 18.00 uri.