Pomurska košarka: Ljutomerčani nekoliko boljši od Lendavčanov

V 8. krogu pomurske košarkarske lige so Ljutomerčani (PŠK Ljutomer) v domači dvorani gostili ekipo KK Lindau HTS Lendava, ki je hkrati edina ekipo, ki so jo Ljutomerčani v letošnji sezoni uspeli premagati. V kolikor so domači želeli ohraniti upanje na uvrstitev v polfinale je bila zmaga na tej tekmi praktično nujna. Na domači klopi se je zbralo 11 igralcev na nasprotni pa le 6.
“Tekmo smo s prvim košem odprli domači, nato pa je sledila izenačena igra na obeh straneh vse do konca četrtine, ki smo jo s tremi točkami prednosti dobili domači – 16:13. Pri domačih je voz z 9. točkami vlekel Jernej Copot, pri gostih pa z eno manj Dušan Frančič,” so dejali pri ekipi PŠK Ljutomer.

V podobnem tempu se je nadaljevala tudi druga četrtina, saj si nobena izmed ekip ni uspela priigrati večje prednosti. Dve minuti pred koncem polčasa so Lendavčani pri rezultatu 29:30 še vodili za eno točko, nato pa so domači na krilih mlajšega Copota, ki je v prvem polčasu dosegel kar 23 točk, postavili delni izid 10:0 in na odmor odšli s prednostjo devetih točk – 39:30.

Tudi drugi polčas so domači začeli udarno in povedli za 13 točk. Okrnjena zasedba Lendavčanov je nato dala v prestavo višje in z delnim izidom 13:0 izenačila rezultat na 45. Spet je sledila izenačena igra na obeh straneh. V zadnji minuti so domači uspeli doseči štiri zaporedne točke in tako pred zadnjo četrtino povedli za 4 točke – 55:51.

Lendavčani so zelo udarno vstopili v sklepni del tekme in z izidom 7:2 ponovno povedli! Tokrat so domači uspeli pripraviti odgovor in z devetimi zaporednimi točkami znova prišli do nekoliko večje prednosti – 66:58. To prednost so nekaj časa uspešno zadrževali, nato pa so se Lendavčani dve minuti pred koncem uspeli približati na le tri točke zaostanka – 69:66. Pri domačih je kmalu za tem met za tri točke zadel Andrej Copot, z uspešnim izvajanjem prostih metov pa so domači uspeli tekmo obrniti sebi v prid. Končni rezultat je bil 77:71.

Z 29. točkami je bil pri domačih najbolj zaslužen za zmago Jernej Copot, 15 pa jih je dosegel Andrej Copot. Pri gostih pa sta po pričakovanjih najbolj izstopala visoka Dušan Frančič z 18. in Sandi Horvatič s 17. točkami. S to zmago so Ljutomerčani na dnu lestvice znova prehiteli Lendavčane.

Veterani KK Lindau HTS so sodelovali na mednarodnem turnirju veteranov v košarki v Svetem Martinu na Muri v kategoriji 50 let +

Moštvo KK Lindau HTS Veterani je v močni konkurenci kljub izgubljenim tekmah prikazala dobro igro in se enakovredno upirala mnogo višjim in izkušenejšim igralcem, ki so povečini izhajali iz nekdanjih drugo ali prvoligaških sredin. V obeh tekmah so bili igralci KK Lindau HTS Veterani celotno tekmo enakopravni tekmec, tehnica pa se je v končnici v obeh tekmah na žalost prevesila v korist nasprotnikov.

Za KK Lindau HTS Veterani so igrali: Feher Iztok, Lenarčič Robert, Bratkovič Vlado, Šimonka Robert in Zver Miran.

KK Lindau : BBB Voltino 41 : 48
KK Lindau : Fortunal 41 : 47