Pomurska košarka: Lendavčanom prvi krog predvsem zaradi odsotnosti igralcev ni stekel po načrtu

Na uvodnem srečanju nove sezone je ŠD Murska Sobota gostil KK Lindau iz Lendave. Domačini so prišli v polni zasedbi (12 igralcev), Lendavčani pa nekoliko oslabljeni (7 igralcev). Ravno to pa je bil razlog, da se prvi krog ni iztekel po načrtih.
Tekmo so bolje začeli domači in na krilih Žilavca in Radonjiča povedli z 9:4. Gosti so se nato odločili za consko obrambo, kar je domačim povzročalo veliko težav. Ob koncu prve četrtine so povedli z 20 :16, blestel je sobočanec v vrstah Lendave, Rantaša. V drugi četrtini se je pri domačih razigral Zver, gostitelji pa niso našli poti do koša. Četrtino so domači dobili z 18:7.

Tretjo četrtino so bolje začeli gosti, približali so se na vsega 3 točke. Razigrala sta se Hozjan in Tkalec. Pri domačih je četrto osebno dobil Čontala, ki je do takrat dobro opravljal obrambne naloge. V drugi polovici tretje četrtine so se domači pobrali, na obeh koncih parketa je blestel Lalovič. Rezultat po treh četrtinah je bil 52 :44. Po 30 minutah igre so bili gostje že vidno utrujeni, Radonjič in Zver sta s tremi meti za tri naredila neulovljivo razliko 22 točk. Domači so tekmo mirno pripeljali do konca, končni rezultat je bil 79:60.

Lendavčani v novi sezoni

Lendavčani že nekaj let veljajo za najstarejšo ekipo v ligi, toda vedno znova kažejo, da še zdaleč niso za odpad – najstarejša ekipa pomeni tudi to, da je najizkušenejša.

Lani so sezono odprli s porazom proti KD Ljutomer, nato pa doma premagali njihove mestne kolege in v gosteh Bistrico ter Mursko Soboto. Zabeležili so še nekaj porazov, začele so jih pestiti poškodbe. Po podaljšku so še drugič premagali KK Ljutomer, tesno izgubili z Bistrico in drugič premagali tudi Sobočance. Ob koncu rednega dela so osvojili odlično tretje mesto, a to ni bilo dovolj za polfinale – morali so skozi razigravanje, kjer so jih izločili košarkarji ŠD Murska Sobota.

Lendavčani tretji vikend v oktobru gostijo še mednarodni turnir, kar jim bo zagotovo pomagalo, da se uigrajo in v PKL še bolj napadejo.