Pomurska košarka: Lendavčani premagali Bistričane

V tretjem krogu pomurske košarkarske lige so Lendavčani končno le lahko zaigrali na domačem terenu. Razpored jim je za omenjeni krog prvenstva dodelil Bistričane, ki pa tokrat niso bili kos ekipi izpod lendavskih goric in, ki so športno dvorano DSŠ Lendava zapustili sklonjenih glav.
Na prvo srečanje v Lendavi sta obe moštvi prišli nekoliko oslabljeni, saj sta igro začeli brez dveh nosilcev (D. Balažica in T. Hozjana), a to ni vidno vplivalo na športni naboj med igro, saj je srečanje celoten čas bilo borbeno, zbrano in z veliko želje po uspehu na strani obeh moštev. “Začetek je pripadel lendavski ekipi, ki je bila nekoliko bolj zbrana in odločni, je uspešno zaustavljala nasprotnika ter dobro zaključevala napade. Prvo četrtino so domači končali s prednostjo 10 točk in to prednost celoten čas zadrževali na podobni ravni in tako polčas zaključili z 9 točkami naskoka,” je zapisal Velimir Horvatič.

Tudi v tretji četrtini se je dobra igra domačih nadaljevala, gostje pa so težko prišli do metov, saj so najnevarnejšega strelca gostov Trstenjaka zaustavili s kolektivno obrambo vseh igralcev in končali tretjo četrtino z visokih 19 točk prednosti. “Zadnja četrtina bi morala biti le formalnost, a so gostje z nekaj uspešnimi napadi in meti za tri točke rezultat hitro zmanjšali in v šesti minuti prišli le do zaostanka dveh točk, toda po minuti odmora so domači odločneje pristopili k igri in z dobro obrambo in zadetimi koši uspešno zaključili tekmo v svojo korist,” je še zapisal Horvatič.

KK Lindau – ŠD Tropicano Bistrica 85:75 (25:15,21:22,26:16,13:22)

Strelci: KK Lindau: Dušan Frančič 19, Mladen Tkalec 17, Denis Rantaša 12, Gorazd Horvatič 9, Zrna Dejan 8, Sandi Horvatič 7, Mark Horvath 6, Balaž Tvrtko 4, Benjamin Gonc 2, Akos Kovacs 1
ŠD Bistrica: D. Trstenjak 36, B. Laci 15, A. Gonza 9, J. Kreslin 8, V. Utroša 3, T. Turk 2, R. Orgolič 2,