Pomurska avtocesta: Zasegli 1,8 milijona evrov

Policisti PU M. Sobota so konec aprila v večernem času na avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih številk. Voznik in sopotnik v vozilu sta bila državljana Madžarske.
Pri temeljni kontroli tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le-to naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino. Pri kontroli paketov je bilo ugotovljeno, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci.

28-letni voznik in 24-letni sopotnik nista vedela pojasniti izvora bankovcev, prav tako nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja je sodišče odredilo preiskavo vozila pri kateri se je zasegla gotovina v skupni vrednosti okrog 1,8 milijona evrov.

Tujca sta bila po končanem postopku izpuščena iz pridržanja, kriminalisti in policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem ugotovitve izvora zaseženega denarja. Več informacij bodo policisti posredovali po končanih aktivnostih policije.