Pomurska avtocesta: V Pincah odkrili ukradenega Range Roverja, voznik prehitro med Pernico in Cerkvenjakom

Nekaj dela so na pomurski avtocesti imeli pomurski in štajerski policisti. V pincah so minuli petek odkrili ukraden osebni avtomobil znamke Range Rover, policisti Postaje prometne policije Maribor pa so prav tako minuli petek ustavili veliko prehitrega voznika.
V Pincah odkrito ukraden Range Rover

“Minuli petek, malo po 22. uri so pomurski policisti na kontroli točki Pince ob vstopu v Republiko Slovenijo opravili kontrolo kombiniranega vozila, katerega je vozil državljan Romunije. K vozilu je imel pripet priklopnik, na katerem je bil naložen osebni avtomobil Range Rover z nameščenimi francoskimi registrskimi tablicami. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da prihaja do določenih odstopanj in neujemanj. Pri podrobnejšem pregledu vozila ter odkriti originalni identifikacijski številki vozila, je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo 12.2.2020 odtujeno v Italiji. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanje. Vozilo je bilo zaseženo in bo vrnjeno lastniku,” je sporočila Suzana Rauš iz PU Murska Sobota.

Mnogo prehitri voznik na pomurski avtocesti

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek, na avtocestnem križu na območju Policijske uprave Maribor, opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim vozilom policije, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000. “Minuli petek, okoli 13.30 ure, so na avtocesti A5 med Pernico in Cerkvenjakom, izven naselja Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, ugotovili, da je 37 letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi. doma iz okolice Murske Sobote, na razdalji 1.013 metrov vozil s povprečno hitrostjo 197 km/h ter tako največjo dovoljeno hitrost na tem delu pomurske avtoceste prekoračil za 87 km/h. Predpisana  sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Vozniku so policisti na kraju zaustavitve izdali plačilni nalog,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.