Pomurska avtocesta: Romuni kradli gorivo, v Ljutomeru prevažal 16 tujcev, v Murski Soboti sta se pod avtobusom nahajala dva tujca

Pomurski, predvsem gornjeradgonski, ljutomerski in murskosoboški policisti so v minulih dneh imeli obilico dela. Na pomurski avtocesti so obravnavali tatvino goriva, v Ljutomeru so obravnavali tihotapljenje šestnajstih oseb, tujih državljanov, v Murski Soboti pa sta dva državljana v Slovenijo prišla kar pod avtobusom.
Prijeta storilca kraje goriva iz tovornega vozila

Minulo soboto ob 0.36 uri smo bili policisti obveščeni o kraji goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču bencinskega servisa v Grabonošu. Z hitro in takojšnjo intervencijo policistov PP Gornja Radgona in v sodelovanju s policisti PPP Maribor, je bilo tovorno vozilo s prikolico zaustavljeno na avtocesti na počivališču v Tepanju. Pred zaustavitvijo sta osumljenca odvrgla črpalko s cevjo s pomočjo katere sta prečrpala okrog 300 litrov goriva v svoje tovorno vozilo. Črpalka je bila zasežena. Osumljenima državljanoma Romunije, vozniku in sopotniku je bila odvzeta prostost in sta bila s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Velike tatvine privedena k preiskovalnemu sodniku.

Nezakonito prevažali 16 tujcev

Minuli petek, malo po 14. uri so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje v Šprincu zaustavili tri osebne avtomobile, srbskih registrskih oznak. Pri kontroli vozil in potnikov je bilo ugotovljeno, da trije vozniki, državljani Srbije v vozilih nezakonito prevažajo 16 državljanov Turčije. Osumljenim državljanom Srbije je bila odvzeta prostost in so bili s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedeni k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

V avtobusu skrita dva tujca

S strani avtobusnega prevoznika v Murski Soboti so bili policisti včeraj malo pred 6. uro obveščeni, da se pod parkiranim avtobusom, kateri je ponoči pripeljal iz Sarajeva nahajata dva tujca. Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se v majhnem prostoru (loputi) pri zadnji levi pnevmatiki avtobusa nahajali dve osebi, ki nista bili poškodovani. Gre za enega državljana Alžirije in enega državljana Maroka, ki sta včeraj v popoldanskem času v Sarajevu vstopila v prr avtobusa in na nedovoljen način vstopila v R. Slovenijo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.